check
ברכות לפרופ' רונית ריצי' על בחירתה לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים! | החוג למדע הדתות

צרו קשר

ראש החוג פרופ' אביתר שולמן
eviatar.shulman@mail.huji.ac.il

יועץ לתואר בוגר: ד"ר יונתן מוס
yonsmoss@gmail.com

יועץ לתואר מוסמך: פרופ' ברוריה ביטון-אשקלוני
ashkelon@mscc.huji.ac.il

רכזת החוג: גב' שרה פרנסה
sarap@savion.huji.ac.il
טלפון: 02-5883965
משרד: בניין רוח, קומה 4 , גוש 5 חדר 4507

שעות הקבלה:
יום א' | 11:30 - 14:30.
ימים ב' - ה' | 10:00 - 13:00.
מחוץ לשעות הפעילות: בתיאום מראש

 


חפשו אותנו בפייסבוק: ComparativeReligionHuji@

 

ברכות לפרופ' רונית ריצי' על בחירתה לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים!

10 יולי, 2022

ברכות חמות לפרופ' רונית ריצי' מהחוגים ללימודי אסיה ומדע הדתות על בחירתה לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים!
רונית למדה לתואר ראשון ולתואר שני באוניברסיטה העברית בחוג ללימודים הודיים, איראניים וארמניים ובחוג לפסיכולוגיה, והחליטה להתמקד בלימודי אינדונזיה. היא המשיכה ללימודי דוקטורט באוניברסיטת מישיגן בארצות הברית, ואחרי תקופה משמעותית של לימודים, מחקר והוראה בארצות הברית, בסינגפור ובאוסטרליה היא שבה לישראל ב-2013 ומאז היא מלמדת בפקולטה שלנו.

רונית חוקרת אספקטים שונים של ספרות כתבי יד שנכתבו במלאית ובג׳אווית במאות ה-16 עד ה-20, ומתמקדת בתהליכים הטקסטואליים של הפצת האסלאם באינדונזיה, ובהיסטוריה של ההגליה בתקופה הקולוניאלית.
מחקרה זכה במענק מחקר מטעם המועצה האירופית למחקר – European Research Council  וקבוצת מחקר בראשותה החלה בשנה החולפת לעסוק בתרגומים אינטרלינאריים – ז׳אנר דו לשוני הכולל טקסט בשפת המקור ותרגומו, מילה במילה, הנכתב בין השיטין. הדגש בתרגומים אלו הוא על דיוק ופירוט שחושף מקרוב את מעשה התרגום ואת הבחירות הבלתי נמנעות שכרוכות בו.

מחקרה הנוכחי מתמקד בתרגומים אינטרלינאריים מהמאות ה-16 ועד ה-20 מהמרחב האינדונזי-מלאי, אזור המתפרש על פני אינדונזיה, מלזיה, ברוניי, סינגפור, דרום תאילנד ודרום הפיליפינים של היום.
מטרת המחקר להאיר מסורת תרגום מורכבת ועשירה באזור שכמעט ואיננו נכלל במחקרי תחום "לימודי התרגום", להבין את הקשרים המסועפים בין מסורת זו למסורות דתיות וספרותיות גלובאליות, ולהציע כלים קונצפטואליים ומתודולוגיים חדשים שישמשו בחקר התרגום בפינות נוספות של העולם.

בנוסף למחקר ולהוראה רונית עוסקת בפיתוח תחום לימודי אינדונזיה באוניברסיטה ובארץ. בשנים האחרונות הוקם בקמפוס פורום ״אינדונזיה בעברית״ שפעילותו כוללת הרצאות, כנסים, הזמנת מרצים אורחים מחו״ל ללמד אצלנו בפקולטה, אירועי תרבות, קשר עם חוקרים באינדונזיה ועוד.