את לימודי עשיתי באוניברסיטה העברית לכל אורך הדרך. לימדתי בעבר גם באוניברסיטאות אחרות בארץ, ואני שמח שהתמקמתי בסופו של דבר באוניברסיטה העברית. מלבד הוראתי בחוג למדע הדתות אני מלמד גם בחוג ללימודי אסיה.
כהיסטוריונית של הנצרות המזרחית בשלהי העת העתיקה, חוקרת ומפרשת את האיזון העדין שבין המשכיות ושינוי בהתנהגות ומחשבה הדתית, ואת השפעתם על התפתחות התרבות הדתית הממסדית והאישית.
קרא עוד
פרסומיה עוסקים בתופעות דתיות וחברתיות, כגון: עלייה לרגל, נזירות, מיסטיקה ותפילה.
ד״ר כרמה בן יוחנן מתמחה בהיסטוריה אינטלקטואלית של הדת בתקופה המודרנית, בדגש על המאות ה-20 וה-21. מחקריה מתמקדים ביחסי יהודים ונוצרים, חילון ותיאולוגיה פוליטית.
חוקר ומלמד על שלוש הדתות "האברהמיות", בדגש על הנצרות והיהדות בעת העתיקה ובראשית ימי הביניים. מנהל ומנחה את הפורום ללימודי נצרות - מלגה ייחודית לתלמידי מוסמך ודוקטורט.
קרא עוד
אני מתעניין במיוחד בשאלות הקשורות לשפה, לפרשנות לגוף ולמגדר. ב-2016 פרסמתי ספר, המבוסס על הדוקטורט שכתבתי באוניברסיטת ייל בארה"ב, הבוחן מחלוקות נוצריות בשלהי העת העתיקה לגבי גופו הפיזי, החברתי והליטורגי של ישו. בשנת 2015 זכיתי בפרס ע"ש פרופ' שלמה פינס לחוקר צעיר מצטיין עבור מאמרי על השפעות של תאולוגים נוצרים-סורים על תפיסת תחיית המתים של הרב סעדיה גאון בעיראק במאה ה-10. כשאני לא חוקר, מלמד, ומגדל משפחה (נשוי+3+כלב) בירושלים, אני נמצא ברומא, שם אני מלמד באוניברסיטה האפיפיורית הגרגוריאנית. תחום עבודתי מביא אותי להתעסק בחומרים בכל מיני שפות: יוונית, לטינית, סורית, קופטית, ערבית, גרמנית, צרפתית, איטלקית עברית ואנגלית, אבל השפה האהובה עלי היא יידיש.
איאן מקרמוק כתב עבודת דוקטורט באוניברסיטת הרווארד על הקוסמולוגיה והתיאולוגיה הבודהיסטית בטיבט בתקופת ראשית המדינה הבודהיסטית המודרנית. לפני שהוא הצטרף לסגל האוניברסיטה העברית הוא היה עמית שינג'ו איטו בתוכנית הבתר דוקטורט באוניברסיטת קליפורניה – ברקלי. מחקרו מתמקד באווירה האינטלקטואלית הקוסמופוליטית בראשית טיבט המודרנית, ובמיוחד במחשבה הבודהיסטית ובפרקטיקה הבודהיסטית.
קרא עוד
מטרות המחקר של איאן להרחיב ולהעמיק את חקר הבודהיזם בתקופת ראשית המדינה הטיבטית המודרנית, בדגש על ספרות ועל טקסים. הוא חוקר גם נושאים נוספים שמתכתבים עם תחומי מחקרו המרכזיים, דוגמת ההיבטים הספרותיים והחברתיים של הנאום וההטפה בבודהיזם הטיבטי.
הצטרף לחוג למדעי הדתות ולחוג מקרא בשנת 2016. בין תחומי מחקריו: המקרא בהקשריו התרבותיים במזרח הקדום; טומאה וטהרה; "מדע הקרבן" בהודו הקלאסית וחקר הקורבן בישראל הקדומה; דו-משמעות מכוונת בספרות החכמה ובנבואה.
קרא עוד
Naphtali Meshel joined the Department of Bible and the Department of Comparative Religion at the Hebrew University of Jerusalem in 2016. His research focuses on the Hebrew Bible in its ancient Near Eastern contexts, and on its early interpreters. Within the broader study of religion, he has a particular interest in Sanskrit literature. His first book, “The Grammar of Sacrifice”, examines the ancient intuition that sacrificial rituals, like languages, are governed by “grammars.” His research interests include ancient models for the “science of ritual”; systems of pollution and purification; and mechanisms of double entendre in Wisdom Literature. He previously taught at the Moscow State University for the Humanities and at Princeton University.
האנליס קולוסקה הצטרפה לחוג למדעי הדתות בשנת 2021. מחקריה והוראתה מתמקדים בקוראן והקשריו לשלהי העת העתיקה, בפרשנויותיו, בתרבות החומרית האסלאמית ובמנהגים דתיים.
קרא עוד
ספרה הראשון, "התגלות, אסתטיקה ופרשנות הקוראן. שני מחקרים של סורה 18 (אל-כהף)" (אשר פורסם בגרמנית), בוחן את החיבור הרטורי והמיקוד התיאולוגי של הטקסט הקוראני, תוך שהוא מתחקה אחר השפעתו המיידית על קהל הקוראים שלו. קולוסקה מתייחסת גם לפרשנות המוסלמית המאוחרת יותר, ומציעה מחקר ייחודי של הֶרְמֶנוֹיְטִיקָה שונות, יחסי הגומלין וחוסר ההתאמה ביניהן. קולוסקה פרסמה את התרגום הגרמני הראשון של ספר ערבי נודע מימי הביניים, העוסק בנשים מוסלמיות, זכויותיהן וחובותיהן, ונקרא "אחכאם אל-ניסא" מאת אבן אל-גא'וזי, אליו נוספו ביאורים ניכרים. הפרויקטים הנוכחיים של קולוסקה כוללים מונוגרפיה העוסקת במושגי ראייה וויזואליות בקוראן, בפרשנות אסלאמית מוקדמת, ובמחקר הבוחן את הקשר בין מדיות שונות כמו טקסטים ודימויים ומעברי הגבולות הקיימים ביניהם.